Vaša varnost na prvem mestu

Nekster je zavezan varnosti tako na ravni objavljenih naložb kot na ravni vaših sredstev, podatkov in računa. Slednje zagotavljamo z najnaprednejšimi varovali v digitalnem svetu.

Dvostopenjska avtentikacija

Za varno registracijo, dvig sredstev in druge funkcije na vašem računu Nekster poleg gesla zahteva dvostopenjsko avtentikacijo (2FA), ki jamči, da ste za vsakim dejanjem resnično vi in ne kdo drug.

Dvostopenjska avtentikacija deluje kot dodatna varnostna zaščita vaših sredstev, saj morebitnim vdiralcem onemogoči dostop do najpomembnejših funkcij.

Stalen nadzor nad poneverbami

Vaša varnost se ne konča ob vstopu na platformo. Ker se zavedamo potencialnih zunanjih nevarnosti vdora in možnosti poneverb identitete in podatkov, smo vpeljali visoko sofisticiran sistem za prepoznavanje in preprečevanje takih zlorab.

Sodobni avtomatizirani sistemi in analitika naprednih nadzornih rešitev nam omogoča zaznavanje sumljivih dejavnosti glede na različne metrike, kot so lokacija, velikost in pogostost transakcije. Takoj ko zaznamo kaj spornega, sumljivo dejavnost prekinemo in onemogočimo.

256-bitna enkripcija

Vaši podatki niso prepuščeni sami sebi. Zaščitili smo jih z naprednim načinom enkripcije oz. šifriranja podatkov, kot ga uporabljajo banke in obveščevalne agencije za zaščito visoko občutljivih podatkov.

256-bitna enkripcija oz. AES-256 (Advanced Encryption Standard) je znana kot najboljši in trenutno najvarnejši način zaščite podatkov. Ker so vaši podatki dragoceni tako kot vaša sredstva, jih Nekster zaščiti na najstrožji ravni.

Varnostno kopiranje podatkov na več lokacijah

Za nemoteno obratovanje tudi v primerih, ki bi lahko ogrozili delovanje portala in izkušnjo njegovih uporabnikov, smo Nekster opremili z vrhunskim sistemom varnostnega kopiranja podatkov na več različnih lokacijah.

Naš sistem za varnostno kopiranje na lokalni, zunanji in spletni ravni ter v oblaku zagotavlja nemoteno obratovanje platforme. Na ta način lahko platformo dosežemo iz več virov, hkrati pa se zaščitimo pred zanašanjem le na eno lokacijo ter zagotavljamo neodvisno in tekoče delovanje vseh funkcij, ki jih nudimo uporabnikom.