Nadpovprečna donosnost

Poslovni model platforme Nekster temelji na zavarovanih posojilih, ki jih izdajajo naša hčerinska podjetja, primarno podjetje Nekster finance. Donosnost, ki jo lahko pričakuje posamezen investitor, se giblje med 4 – 8 % letno.

Trenutni povprečen donos bančnih depozitov:
0,19 %

V primerjavi z bančnimi depoziti Nekster investicije prinašajo bistveno večje donose. Glede na podatke Banke Slovenije realno negativni donosi ne plemenitijo, pač pa dejansko krčijo depozitna sredstva bančnih komitentov.

Povprečen donos Nekster naložb TTM:
6,04 %

Povprečna donosnost strategije visokih donosov v letu 2022 je znašala 6,04 odstotka. Torej za vsakih 10.000 naloženih EUR bi prejeli 604 evra obresti.

Po 5 letih v bančnih depozitih:
2,70 %

Pri klasičnem hranjenju sredstev na osebnem računu bančni komitenti običajno ne morejo računati na kakršno koli otipljivo rast.

Pri začetnem pologu 1.000 EUR bi obresti po treh oetih na banki znašale dobrih 27 EUR. Ob upoštevanju vseh bančnih stroškov, ki nastajajo na mesečni ravni, pa bi bila rast praktično zanemarljiva.

Povprečni donos po 5 letih Nekster naložb:
44,01 %

Vlagatelji, ki so imeli sredstva naložena na platformi Nekster, so v zadnjih 5 letih v povprečju ustvarili 44,01-odstotno donosnost investiranih sredstev.