Dobrodošli v prihodnosti investiranja!

Veseli nas, da boste postali Nekster™ uporabnik. Ker verjamemo, da mora biti vlaganje v obetavne finančne produkte dostopno vsem, smo uporabniško izkušnjo investiranja optimizirali, poenostavili in dodelali do zadnje podrobnosti.

Tu so glavni koraki na poti do vaše finančne rasti.

Registracija računa

Registracija Nekster računa je preprosta in in vam vzame le nekaj minut.

Najprej izberite vrsto vlagateljskega računa, ki ga želite odpreti: osebni ali poslovni.

Postopek vas nato vodi čez vnos podatkov in varnostna določila.

 1. Identiteta (Identity)
  Vnesite vaše državljanstvo, ime in priimek ter datum rojstva.
 2. Kontaktni podatki (Contact)
  Vnesite vaš e-poštni naslov in naslov prebivališča. Ko se vam vnešeni podatki ponovno izpišejo, jih preverite in potrdite s klikom na gumb “Potrdi”. Vnesite še vašo telefonsko številko, na katero prek SMS sporočila prejmete kodo za preverjanje. Po vnosu prejete kode vas postopek pelje na tretji korak.
 3. Varnostni podatki
  Določite svoje geslo za vstop v Nekster platformo in ga ponovite spodaj. To geslo boste uporabljali pri vseh vstopih v platformo, zato si ga zapomnite ali zapišite na varno mesto.
 4. Pravna določila
 5. Za uspešen zaključek postopka le še potrdite, da se strinjate z registracijo Nekster računa in pogoji uporabe (Nekster terms and conditions), s politiko zasebnosti (Privacy policy) ter označite, da niste politično izpostavljena oseba.

S klikom na gumb “Odpri račun” se postopek registracije Nekster računa zaključi.

Od tu vas do dodatnega mesečnega zaslužka pelje naslednji korak - polog sredstev, ki bodo delala za vas.

Polog sredstev

Polog na vaš Nekster račun lahko opravite le s svojega osebnega ali poslovnega bančnega računa. Nakazila z bančnih računov drugih oseb bodo zavrnjena, sredstva pa vrnjena na račun, s katerega je prišel priliv.

Vrednost najnižje investicije je 10 €, kar vam omogoča preizkušanje platforme brez večjega tveganja. Bodite pozorni, da vam lahko vaša osebna banka zaračuna provizijo za izvedbo nakazila, na kar pa Nekster nima vpliva.

Pri UPN plačilu v polje Namen in Sklic obvezno vpišite številko vašega investitorskega računa Nekster - na ta način zagotovite, da bodo sredstva prišla na pravi naslov.

V skladu z Zakonom o preprečevanju pranja denarja (ZPPDFT-1) nakazila na platformo Nekster niso mogoča z gotovino ali prek drugih načinov plačila.

Investirajte

Ko se nakazana sredstva pojavijo na vašem računu (čas nakazila je lahko odvisen od vaše banke), lahko začnete investirati in spodbujati rast vaših sredstev.

Seznam objavljenih investicij vam omogoča jasen pregled nad možnostmi vlaganja in enostavno izbiro ponudbe glede na vrsto investicije, vložek, predvideno obrestno mero in dobo ročnosti.

Investirate zelo preprosto:

 1. Izberite investicijo, ki vam najbolj odgovarja glede na obrestno mero in dobo ročnosti.
 2. Kliknite na gumb “Invest”.
 3. Določite znesek vaše investicije.

V ponudbe lahko vlagate ročno ali s pomočjo funkcije autoinvest.

Ko se ponudba oz. faktorinško posojilo, v katerega investirate, poplača, na vaš račun prejmete glavnico skupaj z obrestmi, ki so nastale pri investiranju. Nov znesek lahko ponovno investirate v druge ponudbe ali pa prenesete s platforme na vaš bančni račun.

Samodejno investiranje s funkcijo autoinvest

Funkcija autoinvest omogoča samodejno potrjevanje investicij in ponovno vlaganje vaših sredstev v nove Nekster ponudbe.

V nastavitvah v razdelku Invest določite upravljanje funkcije autoinvest - izbirate lahko med vnaprej pripravljenimi strategijami ali pa zastavite svoj načrt samodejnega vlaganja.

Ko je ena investicija poplačana, autoinvest algoritem poišče novo in ponovno investira vaša sredstva. Glede na vaše nastavitve se sredstva skupaj z obrestmi redno in strateško reinvestirajo, kar plemeniti vašo glavnico z obrestno-obrestnim računom.

Tak način samodejnega vlaganja vam prihrani čas in omogoča popolnoma pasivno, a varno in zanesljivo rast vaših sredstev.

Vprašalnik o vlagatelju

Ob koncu izpolnite še vprašalnik o profilu vlagatelja. S tem potrjujete zakonitost vaših dejavnosti na platformi Nekster, kot zahteva Zakon o preprečevanju pranja denarja (ZPPDFT-1).

Vprašalnik je nujen za vse uporabnike platforme Nekster, ki investirajo v imenu fizične osebe ali nastopajo v vlogi zastopnika podjetja.

Enostaven dvig sredstev

Vaša sredstva lahko z Nekster računa dvignete hitro in preprosto - brez čakanja na odobritev in brez skritih stroškov.

V vašem Nekster računu pojdite na Dvig sredstev (Withdraw funds), kliknite na gumb za dvig (Withdraw) in vnesite želeno vsoto dviga v skladu z razpoložljivimi sredstvi.

V skladu z Zakonom o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1) dvig sredstev z bančnega računa drugih fizičnih ali pravnih oseb ni mogoč.

Prenos sredstev lahko traja od enega do treh delovnih dni, odvisno tudi od vaše banke.

To je vse. Uporaba Nekster platforme je enostavna, prijazna in zanesljiva.

Do nove dobe investiranja vas loči le en klik.