Ustvarjen za varne naložbe

Za vaše brezskrbno naložbeno izkušnjo Nekster nudi edinstveno varnostno shemo posojil in večstopenjski varnostni mehanizem.

Dvostopenjsko ocenjevanje

Za zaščito naših uporabnikov in njihovih sredstev smo do potankosti dodelali varnostni vidik objavljenih naložb.

Objavljene investicije najprej preverimo z lastnim algoritmom preverjanja bonitetne ocene rizika, ki ga izpopolnjujemo že več kot 10 let.

Partnerstvo z, največjo bonitetno hišo v Sloveniji Bisnode, nam omogoča da rezultate lastnega preverjanja navzkrižno primerjamo. Več kot 95% povpraševanj že v fazi dvostopenjskega ocenjevanja ne ustreza kriterijem.

Kreditno zavarovanje

Vse objavljene naložbe na platformi Nekster so zavarovane pred tveganjem neplačila pri zavarovalnici Acredia Versicherung AG, Euler Hermes Group, kar zagotavlja najvišjo varnost investicij na Nekster platformi.

Nekster je tako edina platforma za množično investiranje na svetu, kjer lahko investirate v investicije, ki so zavarovane proti kreditnim tveganjem.

Dodaten varnostni sklad

Ničesar ne prepuščamo naključju. Poleg omenjenih varnostnih mehanizmov in zavarovanj investicije na platformi Nekster zavarujemo z dodatnim varnostnim skladom.

V varnostni sklad prispevamo sredstva na podlagi stopnje tveganja neplačil, kar zagotavlja izplačilo vseh škod najkasneje v roku 30 dni po nastanku škodnega primera.